Tencent инвестира 70 милиарда във финтех и изкуствен интелект

Китайският технологичен гигант Tencent Holdings ще отпусне близо 70 милиарда долара (500B юана).

Инвестицията ще се разпредели през следващите пет години за разработката на финтех, включително блокчейн, облачни изчисления и изкуствен интелект (AI).

Ройтерс съобщи на 26-ти май, че компанията, която стои зад приложението за съобщения WeChat, се надява да засили развитието на финтех сектора в цялата страна, след неотдавнашното приемане на блокчейн от страна на китайското правителство.

Tencent иска да се разшири до бизнес услугите и ще инвестира в 5G мрежи, операционни системи тип Internet of Things (IoT) и големи центрове за данни.

Пандемията стимулира блокчейн интереса в Китай

Технологичният гигант заяви, че кризата COVID-19 е критичен фактор, мотивиращ компаниите да развият своята облачна технологична инфраструктура.

Според Доусън Тонг, старши изпълнителен вицепрезидент на Tencent, ускоряването на тази нова инфраструктурна стратегия ‘ще помогне за по-нататъшен успех в борбата с пандемията’.

Финансовата подкрепа на Tencent за блокчейн технологията започна с неотдавнашното му оповестяване на стратегически стъпки, за да утвърди присъствието си в развитието на блокчейн сферата в Китай.

Националният народен конгрес, китайският парламент и китайската народна политическа консултативна конференция, предложиха подкрепен от правителството фонд за развитие на блокчейн на 24-ти май за изграждане на ‘по-добра система за управление’.

Някои провинции в Китай също започват да проявяват интерес към блокчейн технологиите, като Анхуей, който официално стартира блокчейн платформа за предоставяне на правителствени услуги.

Cryptodnes. BG

Предишна Статия

Фейсбук създава социална мрежа за ботове (РОБОТИ)

Следваща Статия

Нови технологии ще позволят на организма да произвежда инсулин при диабет

Последно от Технологии

Don`t copy text!