Tesla Motors ще построи в България две станции за зареждане на електромобили

Tesla Motors публикува своите планове за построяване на нови станции тип Supercharger за зареждане на електрически автомобили в САЩ, Европа и Азия. Според представените карти, в България ще бъдат построени две станции за зареждане на електромобили.

 

Според техническите характеристики, Tesla Supercharger могат да зареждат електромобилите 16 пъти по-бързо от всички други зареждащи станции. В експресен режим, при който зарядната мощност се увеличава до 120 KW, седанът Model S се зарежда до 50% за 20 минути и 80% за 40 минути. Пълното зареждане на литий-йонните акумулаторни батерии, използвани в съвременните електрически автомобили, става за 75 минути.

Ако погледнем по-внимателно публикуваната карта (teslamotors.com/supercharger), че видим, че в България двете нови станции за зареждане на електромобили трябва да бъдат построени през 2015 година, едновременно с построяването на Supercharger в Сърбия. През 2016 година зарядни станции ще се появят и в Литва, Естония, Румъния, Молдова, Македония, Гърция и други.

В края на 2013 година в САЩ бе изградена мрежа от станции Supercharger за зареждане на електрически автомобили, като не остана нито един щат без подобна станция. Европейският Съюз възнамерява да изгради на територията на Великобритания 70 хиляди подобни станции.

Даниел Десподов, Kaldata.com

Следваща Статия

Руски учени активираха източника на младостта в човешкия мозък

Последно от Технологии

Don`t copy text!