ВИДЕО: Катедралата „Св. Александър Невски“ влезе в проекта „Нощно виждане“ на режисьора Люк Шепърд

//

Виж София в нощния блясък на Европа

В продължение на 3 месеца той и други колеги обикалят 36 града в 21 страни. Идеята е да запечатат част от най-уникалните символи на Европа.

Видеото се състои от хиляди, внимателно направени снимки, художествено нанизани в уникална цялост. Музиката, която ги съпътства, е на френската електронна група М83.

Пост-продукцията „Нощно виждане“ е празник на блясъка и разнообразието, включващо архитектурното богатство на Европа. Целта на Шепърд е да сме благодарни, когато наблюдаваме тези, макар и изкуствени, забележителности.

Похватът, който превръща видеото в уникално, е движението на камерата. Фокусът може дори да се нарече забавен, докато всичко останало просто се случва във видеото.

Може би идеята е, че в големите неща винаги има някакъв ред. В движението на планетите, промяната на сезоните, красотата на архитектурата. И този ред остава непроменен, въпреки хаоса около него.

Авторът се нуждае не толкова да получи благодарност, колкото да бъде съзрян от мнозина.

И в този смисъл… кога за последно, минавайки покрай катедралата „Св. Александър Невски“, спряхте и я погледахте, дори за няколко минутки?

Официалният сайт и списък със забележителностите от проекта вижте тук.

24 Часа

 

Предишна Статия

ВИДЕО: Лъвове прегръщат и целуват човек

Следваща Статия

ВИДЕО: Енергоспестяващи крушки – не благодаря!

Последно от БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!