Знанията на атлантите се съхраняват в тайни подземия под Сфинкса

Сфинксът е един от символите на Египет, заедно с  пирамидите. Но ние все още не знаем кой е  издигнал този колос и най-важното, защо? Със сигурност не е за красота. Какви тайни крие? Какво и от кого  пази?

Египет се счита за една от най-изследваните древни  цивилизации. За нея знаем много повече от тази в  древна Индия, или изчезналата държава на олмеките в Централна Америка. Въпреки това, мистериите на тази в  Египет, не са по-малко. Все още няма отговор на основния въпрос: кой, кога и как е  изградил най-известните пирамиди.

Всяка година  в Египет работят експедиции и всеки ръководител иска да зашемети света с потресаващо откритие. Какво би могло да бъде – никой не знае (кой знае какво ще бъде открито по време на разкопки?).  Но всеки археолог тайно мечтае да открие „Залата на летописите“, известна още като „Залата на свидетелствата“, както и „Залата на знанията“ и така нататък.

Залата на знанията

За наличието на подземни стаи под пирамидата – хранилища на информация, пишат гръцкият философ Ямвлих през IV-ти век и византийският историк от IX век Георгий Синцела. За тях се споменава в записите на  стените на храмовете. Най-ранното споменаване за  „Свещената стая“ датира от 2000 г. пр.Хр.

Според записите, в стаята се съхраняват свещените книги на Тот – бога на мъдростта и нещата, които са принадлежали на него и на другите богове Озирис, Изида. И, разбира се, огромно съкровище, което се охранява от мълчаливи каменни пазачи (роботи?), убиващи всеки, който е решил да посегне на тези богатства.

Подземният свят на Гиза

Наличието на голям брой подземия в района на Гиза, не е  е тайна за археолозите. Историкът Херодот пише за огромен лабиринт под пирамидата, който включва повече от 1500 стаи. Да, Херодот и може да си е  измислял, но дори и да се раздели тази цифра на 50, наличието на 30 подземни камери, пълни с ценни свитъци – това е впечатляващо. А ако е излъгал, но не много и има дори повече стаи?
pic-15-12-2015-0917192

Подземията е посещавал през  IX век арабският  пътешественик Maсуди, уточнявайки, че този , който рискува да разкаже за чудесата на подземията,  ще бъде  сметнат за луд,  “ а аз все пак видях това!“ Но как можем да се доверим на всички тези свидетелства, може да е мит? Не е мит, подземията в Гиза са  намирани.

Aрабският  египтолог Селим Хасан в периода 1929-1939 г.  ръководи методически разкопки на платото Гиза.

Резултатите от работата си  той излага в  10 тома „Разкопките в Гиза.“ Открити са няколко стаи,  тунели и шахти, на  дълбочина повече от 125 фута (38 м). Но за това, което е намерено, Хасан пише  много, много пестеливо.

Според него, под платото  има цяла система от  подземни комуникации, свързваща пирамидите. Нейното  изследване  изисква голям обем работа и значителни средства. Но къде е сърцето на системата, мистериозното „Хранилище  на знанието“? Къде да се  търси?

Търсете под Сфинкса!

„Спящият пророк“ Едгар Кейси в едно от неговите пророчества заявява, че  хранилището  се намира между реката и Сфинкса, а входът е  между лапите му. През 1989 г. японска експедиция, водена от Sakudzhi Ioshimura с помощта на специално оборудване сканира земята близо до Сфинкса и установява под лявата му  лапа тунел,  който води надълбоко.

Също така през 1989 г., американецът  Thomas Dobetski провежда сеизмични проучвания и също потвърждава  наличието на кухина под Сфинкса. Египетското правителство благодари на учените … и има  забранява  извършването на по-нататъшни дейности.

И все пак …

Нека да не обвиняваме египтяните. Всяка страна, която има късмет да намери на своя територия нещо необичайно и полезно, на първо място се опитва да го използва за себе си. А съкровищата в  „Залата на знанието“ – не са злато и сребро. Според уверенията на Кейси,  в подземната камера се съдържат всички знания на минали цивилизации на планетата и материални паметници на техните култури.

Така че засега  египетските власти издигат всякакви  препятствия за чужденците, които искат да погледнат „под  Сфинкса“ чак до преки забрани, предпочитайки да изследват сами. А за резултатите от изследванията си предпочитат да не казват.

И освен това категорично отхвърлят идеята за наличието на подземни структури на платото Гиза. Всички тези журналисти дрънкат празни приказки, като се опитват да примамят към пирамидите много туристи. Само че приборите, за разлика от хората, не умеят да лъжат.

НЕПОЗНАТО

Последно от ЕКЗОПОЛИТИКА

«Какво се случва?» Доклад за НЛО | Интервю на „Вашингтон Пост“ с Луис Елизондо. Луис Елизондо е отговарял за секретна програма, между 2007 и 2013 година за наблюдение и изследване на феномена UAP или Неидентифицирани Въздушни Феномени. Абревиатура за НЛО, използвана от Военното разузнаване на САЩ. Програмата е била финансирана с бюджет от 22 милиона долара (СЕДМА ЧАСТ-ВИДЕО)

• «Какво се случва?» Подземни бази (ПЪРВА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се случва?» Подземни бази (ВТОРА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се

«Какво се случва?» Ватикана за НЛО | Една религия, която променя кожата си като змия, не е религия на духовността, а на властта! Организирана религия. Приобщаването на остарели догми към нови факти и доказателства за присъствието на извънземен интелигентен разум с цел оцеляване е обречено на сигурен провал. Ето защо истината се схваща по-добре от периферията, а не от центъра й! (ПЕТА ЧАСТ-ВИДЕО)

• «Какво се случва?» Подземни бази (ПЪРВА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се случва?» Подземни бази (ВТОРА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се

«Какво се случва?» Министерство на отбраната на САЩ за НЛО: Извънреден епизод във връзка с бъдещия доклад на Пентагона по темата за НЛО на територията на САЩ (ПЕТА ЧАСТ-ВИДЕО)

• «Какво се случва?» Подземни бази (ПЪРВА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се случва?» Подземни бази (ВТОРА ЧАСТ-ВИДЕО) • «Какво се